Γνωρίστε το νέο, ανανεωμένο eBanking!

Αποκτήστε συνολική εικόνα & έλεγχο των οικονομικών σας, εύκολα, από την οθόνη του υπολογιστή ή του laptop σας.

Δείτε με μία ματιά, όποτε θέλετε, από την άνεση του υπολογιστή σας, τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των λογαριασμών και καρτών σας, διαχειριστείτε τα τραπεζικά σας προϊόντα, πραγματοποιήστε μεταφορές χρημάτων ανά πάσα στιγμή, πληρώστε τις  οφειλές σας με ασφάλεια και ταχύτητα, από το ανανεωμένο, μοντέρνο, εύχρηστο, απόλυτα ασφαλές, περιβάλλον του eBanking της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Έγκριση συναλλαγών με κωδικό μιας χρήσης

Στο νέο eBanking της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ο τρόπος έγκρισης των συναλλαγών σας αλλάζει! Οι υπάρχουσες συσκευές e-token που χρησιμοποιούνται για την έγκριση των συναλλαγών καταργούνται και αντικαθίστανται από κωδικό μίας χρήσης (OTP) με αποστολή στον αριθμό κινητού που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα.

Ενημερωθείτε για τη διαδικασία εγγραφής στο eBanking, είτε ηλεκτρονικά (Διαδικασία online εγγραφής), είτε με την επίσκεψή σας σε Κατάστημα (Διαδικασία εγγραφής σε κατάστημα).

Εγγραφή μόνο με το κινητό και την κάρτα σας!

Είστε ιδιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας ή διαθέτετε ατομική επιχείρηση;  Ολοκληρώστε την εγγραφή σας στην υπηρεσία eBanking γρήγορα, εύκολα και απλά, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα, απλά χρησιμοποιώντας την κάρτα και το κινητό σας τηλέφωνο.

Εξουσιοδότηση φυλλομετρητή

Η εξουσιοδότηση φυλλομετρητή (browser) αποτελεί μια νέα και βελτιωμένη λειτουργία που στοχεύει στην ενίσχυση της ασφαλούς και ευχάριστης ψηφιακής εμπειρίας για τους πελάτες της. Η νέα αυτή λειτουργία απαιτεί την ήδη υπάρχουσα ταυτοποίηση του χρήστη κάθε φορά που συνδέεται από έναν καινούριο φυλλομετρητή, εξασφαλίζοντας όμως την αξιοπιστία του συγκεκριμένου φυλλομετρητή για ένα διάστημα 90 ημερών, χωρίς να απαιτείται νέα ταυτοποίηση. Ωστόσο, σε προσπάθεια σύνδεσης από έναν νέο φυλλομετρητή, θα χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία ταυτοποίησης για την ασφάλεια του λογαριασμού, η οποία θα έχει ισχύ 90 ημέρες εξίσου.

Η διαδικασία ταυτοποίησης είναι απλή και αποτελείται από μερικά επιπλέον βήματα. Όταν ο χρήστης συνδέεται από έναν νέο φυλλομετρητή, θα του ζητηθεί να εισάγει τα συνήθη στοιχεία του (όπως όνομα χρήστη και συνθηματικό). Στη συνέχεια, θα αποσταλεί μέσω sms ένας μοναδικός κωδικός επαλήθευσης στον εγγεγραμμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του. Ο χρήστης στη συνέχεια θα πρέπει να εισάγει τον κωδικό επαλήθευσης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και να του επιτραπεί η πρόσβαση στο eBanking.

Η εξουσιοδότηση του φυλλομετρητή ισχύει για τη σύνδεση στο eBanking της τράπεζας και σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που απαιτείται η ταυτοποίηση του χρήστη μέσω κωδικών eBanking (π.χ. Gov.gr)

Πλήρης εικόνα & διαχείριση των οικονομικών σας, στην οθόνη του υπολογιστή σας!

Το eBanking της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σας προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων συναλλαγών με βάση την εκάστοτε  πολιτική της Τράπεζας και τους επιμέρους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας προϊόντων/υπηρεσιών.

Επισκόπηση, πληρωμές & μεταφορές
 • Ενημερώνεστε για τα υπόλοιπα και την κίνηση των λογαριασμών σας, καταθετικών ή/και χορηγητικών
 • Σχεδιάζετε, με τους δικούς όρους, online προθεσμιακές καταθέσεις
 • Παρακολουθείτε και διαχειρίζεστε τα διαθέσιμά σας, ανά πάσα στιγμή
 • Μεταφέρετε χρήματα μεταξύ των λογαριασμών σας και σε λογαριασμούς τρίτων εντός της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων
 • Μεταφέρετε χρήματα σε δικαιούχους άλλων τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Καταχωρείτε εντολές αυτόματης εκτέλεσης επαναλαμβανόμενων μεταφορών μεταξύ των λογαριασμών σας και προς άλλους πελάτες της Τράπεζας
 • Προγραμματίζετε πληρωμές σε τρίτους ή μεταφορές μελλοντικές ή/και επαναλαμβανόμενες
 • Εκτελείτε πληρωμές μισθοδοσίας και άλλες μαζικές πληρωμές με τη φόρτωση αρχείου ή την καταχώρηση πολλαπλών μεταφορών
 • Δημιουργείτε, επεξεργάζεστε και διαγράφετε λίστες επαφών με δικαιούχους- πρόσωπα για εύκολη εκτέλεση μεταφορών σε τρίτους
 • Διεκπεραιώνετε ηλεκτρονικά πολυάριθμες συναλλαγές είσπραξης ή πληρωμής οφειλών οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα μέσω του συστήματος πληρωμών της ΔΙΑΣ
 • Ενημερώνεστε για τις οφειλές στην πιστωτική σας κάρτα και ελέγχετε την κίνηση οποιουδήποτε τύπου κάρτας διαθέτετε στην Τράπεζα (χρεωστικής ή/και πιστωτικών)
 • Πληρώνετε την πιστωτική κάρτα που διαθέτετε από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ή από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα εσωτερικού
 • Έχετε πρόσβαση σε αντίγραφα των συναλλαγών σας με δυνατότητα εκτύπωσης ή αποθήκευσης
 • Έχετε πρόσβαση στην κίνηση των λογαριασμών σας με δυνατότητα:
  – εκτύπωσης ή αποθήκευσης σε αρχείο .pdf ή .xls,
  – αναζήτησης συγκεκριμένης συναλλαγής,
  – δημιουργίας φίλτρου για περιορισμό τύπου συναλλαγών
  – επιλογής συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος συναλλαγών
 • Παρακολουθείτε τις επιταγές σας και δρομολογείτε παραγγελία βιβλιαρίου επιταγών
 • Παρακολουθείτε το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου σας με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει
Διαχείριση του λογαριασμού & των προϊόντων σας
 • Δηλώνετε εσείς πότε το σύστημα θα σας ζητάει αλλαγή του password
 • Ορίζετε εσείς για ποια προϊόντα, που τηρείτε στην Τράπεζα, θέλετε να ενημερώνεστε ή να πραγματοποιείτε συναλλαγές
 • Ορίζετε ως «αγαπημένες» τις συνηθέστερες συναλλαγές σας
 • Δημιουργείτε «φιλικές ονομασίες», και αποθηκεύετε τα στοιχεία των  συναλλαγών  σας προκειμένου να μην χρειάζεται να εισάγετε τα στοιχεία τους κάθε φορά που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε τις ίδιες
 • Δημιουργείτε χρήστες, εφόσον διαθέτετε ατομική επιχείρηση ή είστε ελεύθερος επαγγελματίας, για να σας βοηθάνε στην καταχώρηση των εντολών/εργασιών. Στη συνέχεια εσείς θα τις ελέγχετε και θα δρομολογείτε την υλοποίησή τους
 • Αναζητάτε τις πληρωμές ή/και μεταφορές σας από το ιστορικό των συναλλαγών σας.
 • Διαχειρίζεστε τα στοιχεία του προσωπικού σας προφίλ
 • Εφαρμόζετε τα δικά σας όρια μεταφορών και πληρωμών που αποτρέπουν την εσφαλμένη μεταφορά σημαντικών κεφαλαίων από τους λογαριασμούς σας σε τρίτα μέρη
 • Επικοινωνεί μαζί σας η Τράπεζα μέσω ασφαλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων
Υπηρεσία “single sign-on”. Ένας κωδικός, για όλους τους λογαριασμούς σας!

Ως νόμιμος εκπρόσωπος νομικού προσώπου δεν χρειάζεται να έχετε πολλαπλούς κωδικούς πρόσβασης, άλλον για την εταιρεία και άλλον ως φυσικό πρόσωπο. Ενεργοποιείτε την υπηρεσία “single sign-on”, με την επίσκεψη σας σε κάποιο κατάστημα, και με έναν κωδικό παρακολουθείτε και διαχειρίζεστε πολλαπλούς λογαριασμούς (εταιρικούς και ατομικούς).

Σύνδεση λογαριασμών και καρτών άλλων Τράπεζών

Ενημερωθείτε για τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των λογαριασμών και καρτών σας, σε ελληνικές τράπεζες, μέσω της υπηρεσίας eBanking της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων αποκτώντας πλήρη έλεγχο των οικονομικών σας από ένα σημείο.

Πως λειτουργεί:

 • Συνδεθείτε στο eBanking και μέσω του μενού “Ρυθμίσεις”, “Ανοικτή Τράπεζική” επιλέγετε “Σύνδεση” με την τράπεζα που επιθυμείτε
 • Αποδεχεστε τους όρους χρήσης και εισάγετε τους κωδικούς της e-banking συνδρομής σας στην άλλη τράπεζα
 • Επιλέξτε τους λογαριασμούς και τις κάρτες που θέλετε να προσθέσετε και ολοκληρώστε τη διαδικασία με την επιπρόσθετη ταυτοποίηση που σας ζητείται από την εκάστοτε τράπεζα (π.χ. OTP μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο, Push Notification).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσθήκη λογαριασμών και καρτών άλλων τραπεζών είναι να έχετε ενεργούς κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής και στην τράπεζα με την οποία θέλετε να διασυνδεθείτε. Μπορείτε να συνδέσετε προϊόντα που τηρούνται στις τράπεζες: ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., EUROBANK Α.Ε., ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

Χρειάζεστε Βοήθεια;

Συχνές ερωτήσεις
 • Θα πρέπει να είστε ιδιώτης (φυσικό πρόσωπο, ελεύθερος επαγγελματίας ή να διαθέτετε ατομική επιχείρηση)
 • Να διαθέτετε ενεργή κάρτα από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων (χρεωστική ή πιστωτική)
 • Να έχετε δηλώσει στην Τράπεζα τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
 1. Συμπληρώνετε τα 16 ψηφία της κάρτας σας
 2. Συμπληρώνετε τα δύο(2) από τα τέσσερα(4) ψηφία του pin της κάρτας σας
 3. Αφού έχετε διαβάσει, αποδέχεστε:
 • Τους όρους χρήσης υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής και
 • Τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής
 1. Επιλέγετε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που έχετε ήδη δηλώσει στην Τράπεζα και επιθυμείτε να λαμβάνετε κωδικούς μίας χρήσης (OTP). (Οι κωδικοί μίας χρήσης (OTP) εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο ασφαλείας και αντικαθιστούν τη συσκευή etoken. Ο κωδικός είναι μοναδικός, παράγεται μία φορά και χρησιμοποιείται για μία συγκεκριμένη συναλλαγή).
 2. Συμπληρώνετε τον εξαψήφιο προσωρινό κωδικό που έχει αποσταλεί στο κινητό σας.
 3. Καθοδηγείστε σε μία οθόνη όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τον κωδικό χρήστη της αρεσκείας σας, να δηλώσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο (e.mail) και τέλος να σχηματίσετε το μυστικό σας κωδικό ακολουθώντας τις αναγραφόμενες οδηγίες για δημιουργία ασφαλούς password.
 4. Η εγγραφή σας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και μπορείτε με την είσοδο σας να περιηγηθείτε στους λογαριασμούς/προϊόντα σας.

Στην περίπτωση που δεν πληρούνται κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας προκειμένου να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στην υπηρεσία eBanking.

Μπορείτε να  πραγματοποιήσετε την εγγραφή από το κατάστημα, υπογράφοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως αίτηση, σύμβαση κ.λπ. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής θα σας παραδοθεί ένας  προσωρινός κωδικός χρήστη και  μυστικός κωδικός και στη συνέχεια θα πρέπει οπωσδήποτε να τους αλλάξετε κατά την πρώτη σας είσοδο στην υπηρεσία eBanking .

Αν είστε νομικό πρόσωπο αρκεί η επίσκεψη του νόμιμου εκπροσώπου στο κατάστημα εξυπηρέτησης σας για να πραγματοποιήσει την εγγραφή, να υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα (αίτηση, σύμβαση κλπ.) και να παραλάβει τους   κωδικούς πρόσβασης (κωδικό χρήστη και προσωρινό μυστικό κωδικό ).

Απαραίτητη προϋπόθεση, έχοντας προσκομίσει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, να έχει προηγηθεί το άνοιγμα του νομικού προσώπου και της σχετικής εκπροσώπησής του στο τραπεζικό σύστημα.

Μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε άλλον για τη διαχείριση της συνδρομής σας στην υπηρεσία eBanking όπου ανάλογα με τη νομική μορφή της εταιρείας σας θα σας ζητηθούν επιπλέον έγγραφα  για την παροχή της εξουσιοδότησης.

Ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε χρήστες που θα επιτρέπεται να καταχωρούν τις εντολές σας (πληρωμές, μεταφορές κ.λπ) και εσείς αφού τις ελέγξετε να τις εγκρίνετε για να εκτελεστούν.

Για την ανάκτηση του κωδικού χρήστη, θα πατήσετε στο σημείο “ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ;”, στη σελίδα εισόδου.
Τα απαραίτητα στοιχεία που θα σας ζητηθούν, είναι ο αριθμός της Χρεωστικής ή Πιστωτικής σας Κάρτας, καθώς και 2 από τα 4 ψηφία του ΡΙΝ σας.
Κατόπιν, θα λάβετε μήνυμα από την Τράπεζα, μέσα στο οποίο θα αναγράφεται ο κωδικός σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας

Οι  Κωδικοί μιας Χρήσης (One-Time-Password ή OTP) ενισχύουν την ασφάλειά σας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, για να έχετε πλήρη πρόσβαση και δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών (διαχειριστικών και εγχρήματων), θα χρειάζεται να εισάγετε και Κωδικό μιας Χρήσης (OTP) για επιπλέον ασφάλεια. Οι  Κωδικοί μιας Χρήσης (OTP) θα σας ζητούνται μετά την είσοδό σας στο eBanking μόνο για την εκτέλεση ορισμένων συναλλαγών.
Οι Κωδικοί μιας Χρήσης παράγονται ή αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Viber ή γραπτού μηνύματος SMS , χωρίς κάποια χρέωση,  στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα κατά την αίτησή σας.

Για την επανέκδοση του Μυστικού Κωδικού σας, θα πατήσετε στο σημείο “ΞΕΧΑΣΑΤΕ / ΚΛΕΙΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΣΑΣ;”, στη σελίδα εισόδου.
Τα απαραίτητα στοιχεία που θα σας ζητηθούν, είναι ο αριθμός της Χρεωστικής ή Πιστωτικής σας Κάρτας καθώς και 2 από τα 4 ψηφία του ΡΙΝ σας.
Θα ακολουθήσει μήνυμα απο την Τράπεζα με κωδικό ΟΤΡ, τον οποίο θα καταχωρήσετε στο προβλεπόμενο πεδίο.
Κατόπιν θα καταχωρήσετε το νέο Μυστικό Κωδικό που επιθυμείτε, επαναλαμβάνοντας τον για επιβεβαίωση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας

Όταν χρειαστεί να ορίσετε ένα νέο μυστικό κωδικό (Password) και προκειμένου αυτό να είναι αποδεκτό, θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω κανόνες:

Τουλάχιστον 1 ψηφίο

Τουλάχιστον 6 χαρακτήρα-ες

Τουλάχιστον 1 μοναδικο-ούς χαρακτήρα-ες

Τουλάχιστον 1 πεζό χαρακτήρα

Τουλάχιστον 1 κεφαλαίο χαρακτήρα

Τουλάχιστον 1 ειδικό χαρακτήρα

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το eBanking στην ενότητα Υποστήριξη.