Από την ίδρυσή της έως και σήμερα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, ως μονάδα κοινωνικής οικονομίας, ενισχύει την τοπική κοινωνία μέσα από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που περιλαμβάνουν την κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική προσφορά της Τράπεζας.

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μέσω του ειδικού Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Τράπεζα προχώρησε στην προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε κοινωνικές δομές, με στόχο την κάλυψη των αναγκών ασθενέστερων οικονομικά πολιτών.

Ποιο αναλυτικά, το Πρόγραμμα στήριξε διάφορες δομές (κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια κ.ά.) διαθέτοντας είδη πρώτης ανάγκης, κρέας και τρόφιμα συνολικής αξίας 372.000 ευρώ, ενώ χρηματικές χορηγίες ύψους 207.000 ευρώ δόθηκαν σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φιλανθρωπικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους, εκκλησιαστικά ιδρύματα, και αθλητικά σωματεία.

Επιπλέον, η Τράπεζα έχει πραγματοποιήσει δωρεές αυτοκινήτων και πυροσβεστικού οχήματος σε Δήμους και φορείς της Κρήτης, σε δωρεά κρανών στην Ελληνική Αστυνομία, σε οικονομική στήριξη του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης προς αποφυγή λουκέτου, σε υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος και στη χρηματοδότηση για την ενίσχυση σημαντικών αρχαιολογικών ερευνών.

Ως δωρεές σε σχολεία όλων των βαθμίδων, δόθηκαν 139 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 18 εκτυπωτές και είδη γραφείου.

Επιπλέον, η αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται στο κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας έχει παραχωρηθεί αφιλοκερδώς σε διάφορους φορείς, συλλόγους και σωματεία για την πραγματοποίηση, μέχρι σήμερα, 489 εκδηλώσεων.