27/06/2019

Βραβείο Ευρωπαϊκού Οροσήμου στην ΑΒΕΑ

Ανάμεσα σε πλήθος Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, βραβεύτηκε  από την Ευρωπαϊκή Χημική Εταιρεία (EuChemS), στο πλαίσιο του προγράμματος Historical Landmark Awards, η Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία «Ανατολή», γνωστή με τα αρχικά ΑΒΕΑ, η οποία αποτελεί βιομηχανία ορόσημο για την κοινωνία των Χανίων.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Αθανασίου Παπαδόπουλου, του εκπροσώπου του περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Μιχάλη Στρατηγάκη, καθώς και άλλων επισήμων στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου της εταιρείας, στη Νέα Χώρα Χανίων.

Η Ευρωπαϊκή Χημική Εταιρεία  απένειμε στην ΑΒΕΑ το “Βραβείο Ευρωπαϊκού Οροσήμου” στο πλαίσιο της αναγνώρισης του θεμελιώδους ρόλου της Εταιρείας στην προώθηση ισχυρών δεσμών μεταξύ του χημικού κλάδου και της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την αναμνηστική πλακέτα που τοποθετήθηκε πάνω σε ένα από τα φουγάρα του εργοστασίου που στεγαζόταν η ΑΒΕΑ, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Χημικής Εταιρείας” καθηγητής David Cole Hamilton, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλη Μαρακάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Η απονομή της τιμητικής πλακέτας ήταν μία συμβολική χειρονομία για τις ιστορικής σημασίας χημικές ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα τα οποία συνδέθηκαν με την παρουσία του εργοστασίου.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και Πρόεδρος της ΑΒΕA κ. Μιχάλης Μαρακάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την ΑΒΕΑ καθώς ανάμεσα σε 135 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό πήρε το 1ο βραβείο. Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για μια Χανιώτικη επιχείρηση που συμπληρώνει 130 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας».

Ο αντιπρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Χημικής Εταιρείας” καθηγητής David Cole Hamilton δήλωσε «Η παρουσία της ΑΒΕΑ τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα είναι καθοριστικής σημασίας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η ΑΒΕΑ βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγρότες και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους».

ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Νεα

Δελτίο Τύπου
04/08/2020
Ενημέρωση σχετικά με τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
17/07/2020
Από 22 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμο το νέο eBanking της Τράπεζας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
16/04/2020
Προσφορά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
14/04/2020
Μηδενισμός προμηθειών σε ηλεκτρονικές συναλλαγές
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
13/04/2020
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Τράπεζας Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
02/04/2020
Ανακοίνωση αναφορικά με την αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/03/2020
Ενημέρωση σχετικά με τη διενέργεια συναλλαγών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
17/03/2020
Μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
06/02/2020
Ανακοίνωση: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας εναλλακτικών δικτύων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ