27/06/2019

Βραβείο Ευρωπαϊκού Οροσήμου στην ΑΒΕΑ

Ανάμεσα σε πλήθος Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, βραβεύτηκε  από την Ευρωπαϊκή Χημική Εταιρεία (EuChemS), στο πλαίσιο του προγράμματος Historical Landmark Awards, η Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία «Ανατολή», γνωστή με τα αρχικά ΑΒΕΑ, η οποία αποτελεί βιομηχανία ορόσημο για την κοινωνία των Χανίων.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Αθανασίου Παπαδόπουλου, του εκπροσώπου του περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Μιχάλη Στρατηγάκη, καθώς και άλλων επισήμων στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου της εταιρείας, στη Νέα Χώρα Χανίων.

Η Ευρωπαϊκή Χημική Εταιρεία  απένειμε στην ΑΒΕΑ το “Βραβείο Ευρωπαϊκού Οροσήμου” στο πλαίσιο της αναγνώρισης του θεμελιώδους ρόλου της Εταιρείας στην προώθηση ισχυρών δεσμών μεταξύ του χημικού κλάδου και της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την αναμνηστική πλακέτα που τοποθετήθηκε πάνω σε ένα από τα φουγάρα του εργοστασίου που στεγαζόταν η ΑΒΕΑ, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Χημικής Εταιρείας” καθηγητής David Cole Hamilton, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλη Μαρακάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Η απονομή της τιμητικής πλακέτας ήταν μία συμβολική χειρονομία για τις ιστορικής σημασίας χημικές ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα τα οποία συνδέθηκαν με την παρουσία του εργοστασίου.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και Πρόεδρος της ΑΒΕA κ. Μιχάλης Μαρακάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την ΑΒΕΑ καθώς ανάμεσα σε 135 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό πήρε το 1ο βραβείο. Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για μια Χανιώτικη επιχείρηση που συμπληρώνει 130 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας».

Ο αντιπρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Χημικής Εταιρείας” καθηγητής David Cole Hamilton δήλωσε «Η παρουσία της ΑΒΕΑ τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα είναι καθοριστικής σημασίας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η ΑΒΕΑ βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγρότες και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους».

ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Νεα

Νέο
13/09/2022
Αμετάβλητο το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
08/09/2022
Ενημέρωση προς τους Μεριδιούχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σχετικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/07/2022
Αμετάβλητο το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
11/07/2022
Αποτελέσματα Ψηφοφορίας Γενικής Συνέλευσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
16/06/2022
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
06/05/2022
Απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 05/05/2022
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
13/04/2022
Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
22/12/2021
Η Τράπεζα Χανίων ενισχύει κοινωνικές δομές τις ημέρες των Χριστουγέννων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
10/12/2021
Διπλή διάκριση για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ