27/06/2019

Βραβείο Ευρωπαϊκού Οροσήμου στην ΑΒΕΑ

Ανάμεσα σε πλήθος Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, βραβεύτηκε  από την Ευρωπαϊκή Χημική Εταιρεία (EuChemS), στο πλαίσιο του προγράμματος Historical Landmark Awards, η Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία «Ανατολή», γνωστή με τα αρχικά ΑΒΕΑ, η οποία αποτελεί βιομηχανία ορόσημο για την κοινωνία των Χανίων.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Αθανασίου Παπαδόπουλου, του εκπροσώπου του περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Μιχάλη Στρατηγάκη, καθώς και άλλων επισήμων στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου της εταιρείας, στη Νέα Χώρα Χανίων.

Η Ευρωπαϊκή Χημική Εταιρεία  απένειμε στην ΑΒΕΑ το “Βραβείο Ευρωπαϊκού Οροσήμου” στο πλαίσιο της αναγνώρισης του θεμελιώδους ρόλου της Εταιρείας στην προώθηση ισχυρών δεσμών μεταξύ του χημικού κλάδου και της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την αναμνηστική πλακέτα που τοποθετήθηκε πάνω σε ένα από τα φουγάρα του εργοστασίου που στεγαζόταν η ΑΒΕΑ, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Χημικής Εταιρείας” καθηγητής David Cole Hamilton, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλη Μαρακάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Η απονομή της τιμητικής πλακέτας ήταν μία συμβολική χειρονομία για τις ιστορικής σημασίας χημικές ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα τα οποία συνδέθηκαν με την παρουσία του εργοστασίου.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και Πρόεδρος της ΑΒΕA κ. Μιχάλης Μαρακάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την ΑΒΕΑ καθώς ανάμεσα σε 135 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό πήρε το 1ο βραβείο. Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για μια Χανιώτικη επιχείρηση που συμπληρώνει 130 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας».

Ο αντιπρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Χημικής Εταιρείας” καθηγητής David Cole Hamilton δήλωσε «Η παρουσία της ΑΒΕΑ τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα είναι καθοριστικής σημασίας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η ΑΒΕΑ βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγρότες και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους».

ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Νεα

Νέο
20/06/2024
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
16/05/2024
«Green School by Τράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/04/2024
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Digital School by Τράπεζα Χανίων»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
24/01/2024
Προσπάθειες απάτης μέσω απατηλής σελίδας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
07/12/2023
«Green School byΤράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
27/09/2023
Η ηθική τραπεζική ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις στο επίκεντρο του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/07/2023
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μετατροπή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε ΑΕ. Έλαβε έγκριση από την Γενική Συνέλευση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
15/06/2023
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/05/2023
Νέα στήριξη στους δανειολήπτες από την Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ