19/09/2019

Θεματικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου YES!

Οι εταίροι του διακρατικού έργου «YoungEntrepreneursSucceed (YES!)» σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων διοργάνωσαν θεματικό εργαστήριο, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης σε νέους ανέργους εκτός εργασίας-εκπαίδευσης-κατάρτισης (NEETs). Το θεματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στη διάρκεια του τριημέρου 4-6 Σεπτεμβρίου 2019. Συμμετείχαν οι εταίροι του έργου YES!, στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων καθώς και τοπικών φορέων παροχής υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη μεθοδολογία υποστήριξης νέων επιχειρηματιών που εφαρμόζει το διεθνές δίκτυο Youth Enterprise International (YBI) σε 51 χώρες ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα, αναλύθηκε και συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία προετοιμασίας και υποστήριξης ενός νέου επιχειρηματία, τόσο κατά την περίοδο πριν την ίδρυση της επιχείρησης, όσο και στη διάρκεια του αρχικού σταδίου ανάπτυξης αυτής.

Οι παριστάμενοι, εκπρόσωποι των φορέων τους, συνέκλιναν στην άποψη ότι απαιτείται ο κατάλληλος συνδυασμός οικονομικών και μη-οικονομικών υπηρεσιών, ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες βιωσιμότητας επιχειρήσεων που ιδρύονται από NEETs. Σε ότι αφορά τις οικονομικές υπηρεσίες, ως κρίσιμο σημείο εντοπίστηκε η δραστηριοποίηση κατάλληλων φορέων επιχειρηματικής ανάπτυξης, οι οποίοι θα προετοιμάζουν τους NEETs προκειμένου να είναι επιχειρηματικά έτοιμοι να λάβουν χρηματοδότηση από τα τραπεζικά ιδρύματα, προς υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Αναφορικά με τις μη-οικονομικές υπηρεσίες, οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι η διαδικασία υποστήριξης δεν πρέπει να περιορίζεται σε προκατασκευασμένα επιχειρηματικά πλάνα και θεωρητικές εκτιμήσεις αλλά πρέπει να εκτείνεται στη ψυχολογική προετοιμασία του νέου επιχειρηματία και τη σύνδεση των οικονομικών εκτιμήσεων με δεδομένα πραγματικής έρευνας αγοράς.

Το έργο YoungEntrepreneursSucceed (YES!), στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο, είναι έργο που υποστηρίζει την απασχόληση των νέων και χρηματοδοτείται από τα Ταμεία EEA & Norway Grants με 2,3 εκατ. Ευρώ.

Ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://youngentrepreneurssucceed.com/

ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Νεα

Δελτίο Τύπου
04/08/2020
Ενημέρωση σχετικά με τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
17/07/2020
Από 22 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμο το νέο eBanking της Τράπεζας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
16/04/2020
Προσφορά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
14/04/2020
Μηδενισμός προμηθειών σε ηλεκτρονικές συναλλαγές
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
13/04/2020
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Τράπεζας Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
02/04/2020
Ανακοίνωση αναφορικά με την αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/03/2020
Ενημέρωση σχετικά με τη διενέργεια συναλλαγών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
17/03/2020
Μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
06/02/2020
Ανακοίνωση: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας εναλλακτικών δικτύων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ