03/11/2007

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κτιρίου Διοίκησης και Κεντρικού Καταστήματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου Διοίκησης και Κεντρικού Καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007 στις 19:00 στην πόλη των Χανίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος χοροστάτησε της τελετής του αγιασμού του νέου κτιρίου πλαισιωμένος από τους επισκόπους του νομού και πλήθος κληρικών.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης εξήρε τη διαδρομή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων επισημαίνοντας πως το πνεύμα της Συνεργασίας όταν αυτό εμπεριέχεται σε δραστηριότητες ακόμα και ενός τραπεζικού οργανισμού τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι άλλα πέρα από θετικά. Σημείωσε μάλιστα πως η Κρήτη ενωμένη θα πρέπει να αντιμετωπίσει της προκλήσεις του μέλλοντος και να μην επιτρέψει να μείνει εκτός των εξελίξεων και των κοινοτικών προγραμμάτων ευθύνη που βαρύνει όλους όσοι εμπλέκονται με θέματα περιφερειακά, τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων διά του προέδρου της κ. Μιχάλη Μαρακάκη, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Πλακιωτάκη πάνω στην οποία αναγράφεται ρήση του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου ότι: “ο πολιτικός θα πρέπει να λέει πάντοτε την αλήθεια τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω”.

Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι των νομαρχιακών και δημοτικών αρχών του νησιού, φορείς και επιμελητήρια, μέλη των διοικητικών συμβουλίων Συνεταιριστικών Τραπεζών της χώρα και πλήθος κόσμου, παραβρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή των 20.000 και πλέον μετόχων της Τράπεζας.

Μετά την αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Τράπεζας Χανίων, η απόκτηση του νέου της κτιρίου έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχή πορεία της η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Μιχάλη Μαρακάκη: “Στηρίχτηκε πάνω στην εμπιστοσύνη των συνεταίρων – μετόχων οι οποίοι συμφώνησαν χτιστεί από κοινού μία σχέση, μία ιστορία και ένα κοινό όραμα με τους ανθρώπους της Τράπεζας. Πορευόμαστε στο μέλλον με τις ρίζες μας στα Χανιά, αγκαλιάζουμε την Κρήτη ολόκληρη και απλώνουμε την δύναμή μας σε όλη την Ελλάδα στέλνοντας ένα μήνυμα συνεργασίας που έχει για προτεραιότητά του τον άνθρωπο”, ανέφερε ο κ. Μαρακάκης επισημαίνοντας παράλληλα πως: “Μέσα στα 14 χρόνια λειτουργίας της Τράπεζας, τα χρόνια αυτά προωθήσαμε και ισχυροποιήσαμε τη συνεταιριστική μας ταυτότητα µε βάση τις συνεταιριστικές αξίες της αυτοβοήθειας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής υπευθυνότητας. Χωρίς να παρεκκλίνουμε στιγμή από τις αρχές μας, καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα χώρο που κυριαρχείται από τους «μεγάλους». Χρησιμοποιήσαμε το μέγεθός μας ως παράγοντα ευελιξίας και τη συνεταιριστική μας ταυτότητα για να κάνουμε τη διαφορά. Σε όλη αυτήν την πορεία είχαμε ως κεφάλαιό μας τον άνθρωπο”.

Όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Παναγιώτης Κωστάκις: “Η ιδρυτική ομάδα της Τράπεζας έδωσε την ψυχή της για την επιτυχία του οράματος, μιας τράπεζας, δηλαδή για την ικανοποίηση των αναγκών και την πραγμάτωση των ονείρων των συνεταίρων μας… Το νέο κτίριο είναι η απόδειξη της επιτυχίας αυτής που ενδυναμώνεται με την διοίκηση του προέδρου Μιχάλη Μαρακάκη”.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα -το τελευταίο διάστημα- προχώρησε και στην αλλαγή εταιρικής ταυτότητας και σήματος ώστε να σηματοδοτήσει την προοπτική και την εικόνα της με τρόπο αναγνωρίσιμο, σύγχρονο, λιτό και δυναμικό. Ο επικοινωνιολόγος κ. Γιώργος Σεφερτζής, σύμβουλος επικοινωνίας της Τράπεζας και η κ. Λία Προέδρου της εταιρίας Brandexcel που σχεδίασε τη νέα εταιρική ταυτότητα της Τράπεζας, επισήμαναν πως: “Με το πράσινο της ελπίδας, της Κρήτης και της παραγωγικότητας, το πορτοκαλί της αισιοδοξίας, του φωτός και της μοντέρνας αισθητικής και το αρχίγραμμα της γενέτειρας πόλης των Χανίων να δείχνει το μέλλον διατηρώντας την παράδοσή μας, στέλνουμε το μήνυμα της θέλησής μας να πάμε γρηγορότερα, ψηλότερα και δυνατότερα. Επιπλέον, η Τράπεζα χωρίς να απαρνείται τη συνεταιριστική της παράδοση προσαρμόζεται στο απελευθερωμένο πλέον πλαίσιο ανταγωνισμού προάγοντας το σύντομο και εύληπτο όνομα Τράπεζα Χανίων.”

“Όλα αυτά βρίσκουν το σπίτι τους, στεγάζονται με σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον στην παραδοσιακή «Ρέμβη» σημείο αναφοράς για όλους τους Κρητικούς την οποία η Τράπεζα Χανίων ανέδειξε σε Διοικητικό της Κέντρο και σήμερα εγκαινιάσαμε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 28-32, στα Χανιά” δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Τράπεζας και Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής της ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε τη διοίκηση και επίβλεψη του έργου κατασκευής.

“Ο σχεδιασμός του κτιρίου βασίστηκε στη διαφοροποίηση της βάσης του κεντρικού κορμού και της στέψης του. Η βάση είναι διαφανή και προσδίδει στο κτήριο ανάταση. Ο κεντρικός κορμός χαρακτηρίζεται από μικρά ανοίγματα και επένδυση από ανοιχτόχρωμο πυρόλιθο, όμοιο με τα Ενετικά Τείχη της πόλης. Η επίστεψη σε εσοχή αποτελείται από υαλοπετάσματα τα οποία προσδίδουν ένταση λόγω τις κλίσης τους. Τέλος το διάφανο κεντρικό κλιμακοστάσιο επιτρέπει την ανάδειξη του γειτονικού διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου” ανέφερε κατά την παρουσίαση του κτιρίου ο αρχιτέκτων κ. Κλέαρχος Μαλέας. Σύμφωνα με την κ. Βασιλική Κυριακοπούλου αρχιτέκτονα και μελετητή του έργου: “Στόχος στο σχεδιασμό του Νέου Κτιρίου Διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ήταν να τονίζεται η ιδιαίτερη ταυτότητα του ως σύγχρονο κτήριο – «κεντρικός πυρήνας» της τράπεζας. Το νέο κτήριο εντάσσεται αρμονικά στον Πολεοδομικό ιστό της ιστορικής παλαιάς πόλης των Χανίων, ενώ η περιοχή των αρχαιοτήτων, στην πίσω πλευρά του οικοπέδου προβάλλεται με την κατάλληλη διαμόρφωση του κλειστού χώρου του ισογείου και του υπαίθριου ακάλυπτου χώρου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γυάλινο κτήριο μέσα από το οποίο προβάλλεται ένα στιβαρό στοιχείο με υλικά και αναλογίες που έχουν αναφορές στα ενετικά κτήρια της παλιάς πόλης των Χανίων. Τα γυάλινα στοιχεία του κτιρίου έχουν μία κλίση από έξω προς τα μέσα, ενώ τα πλήρη τοιχοπετάσματα έχουν ανάποδη κλίση, έτσι ώστε, οι αρχές της αρχιτεκτονικής του αιώνα μας μοιάζουν να υποχωρούν, αλλά ταυτόχρονα να αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης των Χανίων.”

Συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου Συνεργατικών Τραπεζών Κύπρου κ. Ιωάννη Γιαννάκη όταν μεταξύ άλλων συγκινημένος τόνισε πως: “θα σταθούνε όλοι στο πλευρό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων η οποία πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις της μεγάλης οικογένειας των Συνεταιριστικών Τραπεζών επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Κύπρος όλη είναι Ελλάδα.”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας κ. Νίκος Μυρτάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι συνεταιριστικές τράπεζες στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στο ανθρώπινο πρόσωπο που επιμένουν να διατηρούν στις σχέσεις τους με τους μετόχους – πελάτες.

Εκπροσωπώντας του εργαζομένους της τράπεζας η πρώτη υπάλληλός κα. Άλκηστις Μαραγκουδάκη ανέφερε: “Μεσολάβησαν 13 χρόνια από την πρόσληψή μου ως πρώτης υπαλλήλου, στη διάρκεια των οποίων είχα την τύχη μέσα από αγωνίες, αντιξοότητες, προσδοκίες, ελπίδες, επιτυχίες, να ζήσω τις άοκνες προσπάθειες όλων των συντελεστών για την υλοποίηση του οράματος, τη συνεχή επέκταση της παρουσίας της Τράπεζας, την εδραίωσή της στη συνείδηση του κόσμου. Η συνεχής αύξηση των εργασιών και η επέκταση του δικτύου κατέστησαν αναγκαία την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού. Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση έζησα τη διεύρυνση της «οικογένειας» της Τράπεζας στο πλαίσιο της οποίας σφυρηλατήθηκαν σχέσεις, αξιοπιστία και επικοινωνία με ξεχωριστούς ανθρώπους. Η αλληλοεκτίμηση, ο σεβασμός, το ειλικρινές ενδιαφέρον και η διάθεση συνεργασίας εξακολουθούν να διαμορφώνουν φιλικό, ζεστό περιβάλλον μέσα στο οποίο επιλύονται οι όποιες διαφορές και κυλά η καθημερινότητα της Τράπεζας με προσωπικό πρόθυμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του… Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Τράπεζα στην οποία, παρά τους όποιους μελλοντικούς στόχους και επιτυχίες, θα παραμείνουν ζωντανά το αρχικό όραμα, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας και η επένδυση στο «κεφάλαιο άνθρωπος»”.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων βραβεύθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την προσφορά του από τη θέση του ως πρόεδρος του Δ.Σ της τράπεζας η οποία είναι ο Μέγας Ευεργέτης του εν λόγω ιδρύματος. “Οι επιλογές όλων μας επηρεάζουν ένα ευρύτατο κύκλο προσώπων εντός και εκτός των κοινοτήτων που δραστηριοποιούμαστε, επηρεάζουν όμως και το αύριο των παιδιών μας. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, στο πλαίσιο της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, μεριμνά για το ανθρώπινο δυναμικό της, το εργασιακό περιβάλλον, την προστασία της φύσης, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου”, δήλωσε ο κ. Μαρακάκης επισημαίνοντας παράλληλα πως: Η Τράπεζα τους περιμένει όλους με ανοιχτές πόρτες, είναι δική τους, έχει ανοιχτό μυαλό, ανοιχτή καρδιά και Κρητική, συν-κρητική διάθεση. Σας ευχαριστώ –είπε- όλους που μας τιμήσατε. Όλοι εμείς θα τιμήσουμε εσάς”.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Έλενα Ράπτη που παραβρέθηκε στη μεγάλη γιορτή της Τράπεζας Χανίων ευχήθηκε το 23ο κατάστημα της να ανοίξει σύντομα της πόρτες του στη συμπρωτεύουσα.

Τα βεγγαλικά που γέμισαν τον Χανιώτικο ουρανό, τα εκατοντάδες μπαλόνια στα χρώματα της τράπεζας, έδωσαν τις απαραίτητες νότες χαράς για να συμπληρώσουν εκείνες για την πορεία και εξέλιξη της τράπεζας. Μετά την τελετή των εγκαινίων στην οποία ξεχώρισε η παρουσία της Φιλαρμονικής της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, η βραδιά έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας προς τους επίσημους καλεσμένους της σε μεγάλο ξενοδοχείο του νομού.

ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Νεα

Νέο
20/06/2024
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
16/05/2024
«Green School by Τράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/04/2024
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Digital School by Τράπεζα Χανίων»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
24/01/2024
Προσπάθειες απάτης μέσω απατηλής σελίδας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
07/12/2023
«Green School byΤράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
27/09/2023
Η ηθική τραπεζική ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις στο επίκεντρο του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/07/2023
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μετατροπή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε ΑΕ. Έλαβε έγκριση από την Γενική Συνέλευση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
15/06/2023
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/05/2023
Νέα στήριξη στους δανειολήπτες από την Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ