03/12/2012

Λύση στο πρόβλημα των φαρμάκων στα Χανιά

Δελτίο Τύπου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και συναισθανόμενη τον ρόλο της ως ενεργό κομμάτι της κοινωνίας των Χανίων, αποφάσισε να προωθήσει λύση αναφορικά με το πρόβλημα των φαρμάκων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των Χανίων.

Συγκεκριμένα η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων αποφάσισε να καλύψει η ίδια το κόστος των φαρμάκων που δεν έχει πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία των Χανίων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2012, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παροχή φαρμάκων. Ως εκ τούτου όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προμηθεύονται κανονικά τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία των Χανίων. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών των Χανίων την κρίσιμη αυτή περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Έναντι της πληρωμής αυτής, τα φαρμακεία θα εκχωρήσουν στην τράπεζα τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ. Σημειώνεται ότι το προϊόν της χρηματοδότησης θα κατευθύνεται απευθείας στους προμηθευτές των φαρμακείων.

Την πρόταση αυτή κατέθεσε ο κ. Μαρακάκης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων κ. Βάμβουκα, ενώ αναμένεται η αποδοχή των φαρμακοποιών προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί.

«Στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων πήραμε την απόφαση να παρέμβουμε σε αυτό το κρίσιμο για τη δημόσια υγεία θέμα, γιατί θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας ως ενεργού εταίρου της κρητικής κοινωνίας. Ως συνεταιριστική τράπεζα είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και όχι ένας απρόσωπος οργανισμός, παρατηρητής των γεγονότων. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο ρόλος μας είναι να είμαστε κοντά στους πολίτες και να δίνουμε λύσεις στις πραγματικές τους ανάγκες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κύριος Μ. Μαρακάκης.

Με τη συγκεκριμένη αυτή πρωτοβουλία η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων δίνει λύση στο ζωτικό πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της  να λειτουργεί με υπευθυνότητα και ευαισθησία.

Νεα

Νέο
20/06/2024
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
16/05/2024
«Green School by Τράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/04/2024
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Digital School by Τράπεζα Χανίων»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
24/01/2024
Προσπάθειες απάτης μέσω απατηλής σελίδας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
07/12/2023
«Green School byΤράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
27/09/2023
Η ηθική τραπεζική ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις στο επίκεντρο του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/07/2023
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μετατροπή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε ΑΕ. Έλαβε έγκριση από την Γενική Συνέλευση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
15/06/2023
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/05/2023
Νέα στήριξη στους δανειολήπτες από την Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ