18/04/2013

Η ΒΙΟΧΥΜ στον Όμιλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

Δελτίο Τύπου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας «Κρητικές Συμμετοχές Α.Ε.Ε.Σ» εξαγόρασε το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην εταιρεία ποτοποιίας φρέσκων χυμών ΒΙΟΧΥΜ, μια από τις πιο παραδοσιακές εταιρείες των Χανίων. Με την εξαγορά του ποσοστού αυτού η τράπεζα καθίσταται βασικός μέτοχος της ΒΙΟΧΥΜ, ενώ εξασκώντας τα δικαιώματά της, στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1.600.000, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της αύξησης να κατέχει το 77%.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων με την είσοδο της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΒΙΟΧΥΜ έχει σκοπό, υλοποιώντας ένα αναπτυξιακό επιχειρηματικό σχέδιο, να βοηθήσει την εξέλιξη της εταιρείας. Προτεραιότητα αποτελεί ο εκσυγχρονισμός της μονάδας, τόσο μέσω της ανανέωσης του υφιστάμενου εξοπλισμού, όσο και σε επόμενο στάδιο μέσω της μετεγκατάστασης σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με σημαντικά αυξημένη παραγωγική δυναμικότητα. Παράλληλα η ανάπτυξη της ΒΙΟΧΥΜ και η δυνατότητα απορρόφησης μεγαλύτερων ποσοτήτων πρώτων υλών εσπεριδοειδών θα βοηθήσει και την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Η ΒΙΟΧΥΜ παράγει εδώ και δεκαετίες άριστης ποιότητας χυμούς από φρέσκα κρητικά εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ, ενώ ένα από τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα είναι ακριβώς η προέλευση των πρώτων υλών καθώς η ιδιαιτερότητα του κλίματος των Χανίων προσδίδει ορισμένα ειδικότερα χαρακτηριστικά στην ποιότητα των εσπεριδοειδών. Στόχος της Σ.Τ.Χ. είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δίκτυο διανομής της ΒΙΟΧΥΜ, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει τα προϊόντα της τόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία και άλλες. Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών μεταποίησης των εσπεριδοειδών και τυποποίησης των χυμών θα βοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με αφορμή το γεγονός αυτό δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εισήλθαμε σε μια από τις πιο ιστορικές παραγωγικές εταιρείες των Χανίων. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ΒΙΟΧΥΜ μια υπερσύγχρονη μονάδα και τα προϊόντα της να γίνουν ευρέως γνωστά. Η κίνηση μας αυτή αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων αποτελεί ενεργό μέλος της επιχειρηματικότητας της Κρήτης, στηρίζοντας επιχειρήσεις με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.»

Νεα

Νέο
20/06/2024
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
16/05/2024
«Green School by Τράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/04/2024
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Digital School by Τράπεζα Χανίων»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
24/01/2024
Προσπάθειες απάτης μέσω απατηλής σελίδας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
07/12/2023
«Green School byΤράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
27/09/2023
Η ηθική τραπεζική ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις στο επίκεντρο του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/07/2023
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μετατροπή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε ΑΕ. Έλαβε έγκριση από την Γενική Συνέλευση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
15/06/2023
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/05/2023
Νέα στήριξη στους δανειολήπτες από την Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ