20/12/2012

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στηρίζει κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια των Χανίων

Δελτίο Τύπου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στηρίζει κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια των Χανίων προσφέροντας προϊόντα πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί που στόχο έχει να καλύψει πραγματικές ανάγκες συμπολιτών μας στα Χανιά στην περίοδο αυτή της κρίσης. Έτσι αποφάσισε να επικεντρώσει όλες τις δράσεις της Ε.Κ.Ε. σε αυτό το πρόγραμμα, σταματώντας τις χορηγίες σε λοιπούς πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων αποφάσισε να προσφέρει συστηματικά και κάθε περίπου 15 ημέρες και για όσο διάστημα χρειαστεί προϊόντα πρώτης ανάγκης σε διάφορες κοινωνικές δομές της πόλης των Χανίων, οι οποίες στη συνέχεια τα διοχετεύουν σε πολίτες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι φορείς στους οποίους θα διοχετεύονται τα προϊόντα διατροφής είναι:

Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Χανίων
Παντοπωλείο αλληλεγγύης Χαλέπας του συλλόγου Κύταρο
Συσσίτιο ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Χώρας
Φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας
Αννουσάκειο Ίδρυμα Καστελίου
Κεντρικό Συσσίτιο Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου
Συσσίτιο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών
Συσσίτιο Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών
Συσσίτιο Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Παχιανών
Συσσίτιο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου (Τριμάρτυρη)

Επίσης σημειώνεται ότι πρόκειται για βασικά προϊόντα διατροφής όπως οπωροκηπευτικά, ζυμαρικά, λάδι, κρέας και άλλα τα οποία έρχονται να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες πολιτών αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά η οποία χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Τράπεζας. Προσφορά η οποία μάλιστα είναι διπλή αν αναλογιστεί κανείς ότι η προμήθεια των εν λόγω προϊόντων θα γίνεται από Κρητικούς παραγωγούς.

Η δράση ξεκίνησε ήδη την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου με τη διανομή επτά τόνων οπωροκηπευτικών, ενώ για την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η διανομή τεσσάρων τόνων κρεατικών.

Με αφορμή την δράση αυτή ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μαρακάκης δήλωσε:

«Συναισθανόμενοι τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας και αποδεικνύοντας έμπρακτα το χαρακτήρα μας ως συνεταιριστική τράπεζα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων η οποία προωθεί χειροπιαστές  προσφορές με στόχο να καλύψει πραγματικές ανάγκες και να στηρίξει έμπρακτα τους πολίτες των Χανίων».

Η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων συνάδει απόλυτα με την εταιρική φιλοσοφία της, αλλά και με την πάγια δέσμευσή της να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας των Χανίων, και να λειτουργεί με γνώμονα τις ουσιαστικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, τόσο στο επίπεδο της τραπεζικής της λειτουργίας όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής της δράσης.

Νεα

Νέο
20/06/2024
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
16/05/2024
«Green School by Τράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/04/2024
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Digital School by Τράπεζα Χανίων»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
24/01/2024
Προσπάθειες απάτης μέσω απατηλής σελίδας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
07/12/2023
«Green School byΤράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
27/09/2023
Η ηθική τραπεζική ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις στο επίκεντρο του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/07/2023
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μετατροπή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε ΑΕ. Έλαβε έγκριση από την Γενική Συνέλευση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
15/06/2023
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/05/2023
Νέα στήριξη στους δανειολήπτες από την Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ