09/03/2023

Χρυσό βραβείο στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Gold Award στην κατηγορία πρόληψη της απάτης (Fraud Prevention) απέσπασε η Τράπεζα Χανίων στα Cyber Security Awards 2023.

Είναι η τέταρτη φορά την τελευταία τριετία που η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων βραβεύεται για τις ψηφιακές τις υποδομές και υπηρεσίες, μετά και τη βράβευση του web banking και τη διπλή βράβευση του mobile app.

Η Τράπεζα Χανίων, συνεργάστηκε με την εταιρία Pylones Hellas, για να εφαρμόσει μια συνολική και αξιόπιστη στρατηγική σε επίπεδο ασφάλειας της πληροφορίας και του cybersecurity, που να μπορεί να προσφέρει τον βέλτιστο βαθμό προστασίας από κυβερνο-απειλές στις web εφαρμογές και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της.

Για τις ανάγκες περαιτέρω προστασίας των web services και mobile applications της Τράπεζας από τις ιδιαίτερα εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις με χρήση bots, που αποτελούν την πιο ανερχόμενη απειλή για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, επιλέχθηκε ένας επιπρόσθετος μηχανισμός ασφάλειας (Distributed Cloud Bot Defense) στην ήδη εγκατεστημένη υποδομή προστασίας. Έτσι, οι εφαρμογές της Τράπεζας αποκτούν τον  μέγιστο δυνατό βαθμό προστασίας από παραβιάσεις δεδομένων και οικονομικές απάτες, μπλοκάροντας μαζικές και αυτοματοποιημένες κυβερνοεπιθέσεις.

Σε σχετική του δήλωσή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας, κ. Μιχάλης Μαρακάκης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απονομή του Χρυσού Βραβείου. «Τα τελευταία χρόνια επενδύουμε σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια συναλλαγών. Κάθε διάκριση μας ανταμείβει ηθικά, συμβάλλει στο όραμά μας  και μας δίνει το κίνητρο για να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.»

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 07 Μαρτίου 2023 εκπροσώπησαν την Τράπεζα ο Information Security Officer κ. Μιχάλης Μπερκέτης και ο Technical Project Manager κ. Στέλιος Αθανασιάς.

ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Νεα

Νέο
20/06/2024
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
16/05/2024
«Green School by Τράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
26/04/2024
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Digital School by Τράπεζα Χανίων»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
24/01/2024
Προσπάθειες απάτης μέσω απατηλής σελίδας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
07/12/2023
«Green School byΤράπεζα Χανίων» για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
27/09/2023
Η ηθική τραπεζική ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις στο επίκεντρο του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/07/2023
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μετατροπή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε ΑΕ. Έλαβε έγκριση από την Γενική Συνέλευση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο
15/06/2023
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτίο Τύπου
09/05/2023
Νέα στήριξη στους δανειολήπτες από την Τράπεζα Χανίων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ