03/10/2011: Δελτίο Τύπου: Ξεκινά σήμερα η διάθεση της Κάρτας Αποδείξεων

 
 

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα ξεκινά η διάθεση της Κάρτας Αποδείξεων από το δίκτυο των καταστημάτων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Η Κάρτα Αποδείξεων δεν είναι υποχρεωτική, είναι ανώνυμη και έχει σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών για τη συλλογή και καταμέτρηση των αποδείξεων και της υποβολής τους στις αρμόδιες αρχές για φορολογικούς λόγους.

Για την προμήθεια της Κάρτας Αποδείξεων δεν απαιτείται η προσκόμιση κάποιου δικαιολογητικού και η δήλωση κάποιου προσωπικού ή φορολογικού στοιχείου καθώς δεν αποτελεί ούτε συνδέεται με κάποιο τραπεζικό προϊόν.

Η ενεργοποίηση της κάρτας μπορεί να γίνει είτε με την αποστολή ενός SMS στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) στο 54053 αναγράφοντας τον Α.Φ.Μ. του κατόχου της κάρτας, και το 10ψηφιο αριθμό που εμφανίζεται στην εμπρόσθια όψη της κάρτας, είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/karta του Υπουργείου Οικονομικών.

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση/επιτηδευματία διαθέτει συσκευή αποδοχής πιστωτικών/χρεωστικών καρτών (Point of Sales-POS) ενώ καταγράφει το χρόνο της αγοράς, τον ΑΦΜ του καταστήματος/επιτηδευματία, τον αριθμό της κάρτας, το ποσό της συναλλαγής όχι όμως και την ανάλυση της αγοράς.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε σχετικά με την κάρτα και τη διάθεσή της από την Τράπεζα μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα του δικτύου μας.