1/6/2007: Η Τράπεζά σας μετακομίζει στο σπίτι της!

 
 

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλης Μαρακάκης μιλώντας σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας υπογράμμισε ότι η Τράπεζα βιώνει μια ιστορική στιγμή με την πραγμάτωση του ονείρου της: απέκτησε και ολοκλήρωσε το δικό της σπίτι, ένα κτίριο κόσμημα για την πόλη, λειτουργικό για τις ανάγκες της και σημείο αναφοράς για την κατασκευαστική αρτιότητα και την αισθητική του. Η Τράπεζα εγκαταστάθηκε στη «Ρέμβη» και την ανέδειξε σε Διοικητικό της Κέντρο, στην οδό Ελ. Βενιζέλου 28-32, στα Χανιά!

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, τόνισε, έχουμε μια επιτυχημένη τοπική τράπεζα με υψηλή αξιοπιστία, άρτια οργάνωση, άξια στελέχη, ευχαριστημένη πελατεία, μεγάλα μερίδια στην τοπική τραπεζική αγορά, σημαντική συμβολή στην τοπική οικονομία, αλλά και ουσιώδη κοινωνική προσφορά και συμμετοχή. Αυτή η αφετηρία μας επιτρέπει την εκτόξευση προς τα εμπρός με πρόγραμμα και σωφροσύνη, όπως αρμόζει σε ένα πιστωτικό ίδρυμα. Η νέα μας πορεία θα αφορά σε κερδοφόρες αναπτυξιακές στρατηγικές με ελεγχόμενο ρίσκο.

Γεννηθήκαμε και ζούμε στο δυτικό κομμάτι του νησιού μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας νοιάζει τι κάνει όλη η Κρήτη, ποιες ευκαιρίες έχει, ποια προβλήματα αντιμετωπίζει. Αγαπούμε τα Χανιά αλλά δεν πάψαμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για την ευημερία ολόκληρου του νησιού.

Η Κρήτη δεν είναι μόνο μια ακόμη Διοικητική Περιφέρεια της χώρας, έχει τη δική της γεωγραφική, οικονομική και πολιτιστική ιδιαιτερότητα. Οι στρατηγικοί στόχοι ανάπτυξης της Κρήτης είναι ένας μακρόπνοος στόχος. Η Κρήτη στα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί ως ιδιαίτερος πόλος στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μιλούμε για την Κρήτη ως συγκοινωνιακό, οικονομικό, τεχνολογικό και πολιτιστικό κόμβο, ως σταυροδρόμι πολιτισμών και διεθνούς πολιτικής. Οι δραστηριότητες αυτές απαιτούν χρηματοοικονομική κάλυψη των επιχειρήσεων και των οργανισμών του Νησιού για να επιτύχουν. Για μας είναι η ευκαιρία μας.

Ξέρουμε ακόμη ότι οι σοβαρότερες επιχειρηματικές μονάδες πρέπει να αποκτήσουν εξωστρέφεια για να έχουν τα κατάλληλα οικονομικά μεγέθη. Εκεί πρέπει να σταθούμε δίπλα τους όχι μόνο με τους πόρους που μπορούμε να βρούμε στο νησί αλλά και με τους πόρους που θα φέρουμε στο νησί. Η αναπτυξιακή διαδικασία της Κρήτης είναι, επίσης, μια πρόκληση για μας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας συνεχίζοντας μας θυμίζει:

Είμαστε μια τοπική τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι, σήμερα, δραστηριοποιούμαστε στον τόπο μας αλλά είμαστε ευαισθητοποιημένοι και διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους ανθρώπους σε όλα τα γεωγραφικά σημεία στα οποία δραστηριοποιούνται.

Είμαστε μια Συνεταιριστική Τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι η αρχή της αλληλεγγύης των μελών είναι έντονη και αντανακλάται στην τιμολογιακή πολιτική της Τράπεζας, το ενδιαφέρον για τις δύσκολες στιγμές, την ευαισθησία στους πιο αδύνατους, πάντα στα πλαίσια της προστασίας του κοινού συμφέροντος.

Είμαστε ό,τι και εσείς, όλοι οι μέτοχοί μας. Αναπτυσσόμαστε γρήγορα, νοιαζόμαστε για τον πελάτη, έχουμε ανθρώπινο πρόσωπο, θεωρούμε την ποιότητα ουσιαστικό στοιχείο της δουλειάς μας και έχουμε ανάγκη ανάπτυξης.

Η νέα εταιρική ταυτότητα που βλέπετε μπροστά σας και θα "ζήσετε" τα επόμενα χρόνια μάς επιτρέπει να αναπτυχθούμε, διότι:

  • Είναι απλή και άρα εύληπτη, με φιλική παράσταση και χρωματισμό
  • Δημιουργεί μια διακριτή, αναγνωρίσιμη και σύγχρονη εικόνα
  • Σηματοδοτεί την κατεύθυνση της ανάπτυξης με τη διείσδυση στην Κρήτη από τα δυτικά προς τα ανατολικά
  • Διευρύνει τη συνεταιριστικότητα και τονίζει τη λειτουργία μας ως τράπεζας που «αμείβει τον κόπο σου και φροντίζει τον τόπο σου»

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να βρούμε τους δρόμους της ανάπτυξης χωρίς, από την άλλη πλευρά, να χάσουμε την ουσία της ταυτότητάς μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Ο πολυμετοχικός χαρακτήρας είναι δεδομένος. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να τον αλλοιώσει.

Το ενδιαφέρον για τον τόπο μας θα παραμείνει αμείωτο και δεν θα θυσιαστεί σε δήθεν ευκαιρίες μεγαλύτερου κέρδους. Αυτό όμως δεν σημαίνει αναγκαστικά περιορισμό της δραστηριότητας μόνο στην Κρήτη. ΄Αλλωστε ο δρόμος είναι ανοικτός μπροστά μας.

Η Συνεταιριστική μορφή είναι ένας τρόπος ανάπτυξης της αλληλεγγύης μεταξύ των συνεταίρων. Η κοινωνική ευαισθησία όμως δεν αποτελεί απλή υποχρέωση αλλά προάγεται από την επιχειρηματική μας κουλτούρα.

Οι στόχοι που σάς περιέγραψα απαιτούν σοβαρή δουλειά, μελέτη και εκτίμηση και τα ερωτήματα που τίθενται δεν δέχονται μονοσήμαντες απαντήσεις. Κάθε απάντηση έχει τα συν και τα πλην που τη συνοδεύουν. Και όλες οι καλές απαντήσεις δεν είναι συμβατές μεταξύ τους. Όμως, το Επιχειρηματικό μας Σχέδιο προχωρά και η υποδομή μας έχει αρχίσει να ολοκληρώνεται.

Η νέα μας εταιρική ταυτότητα αναβαπτίζει την εικόνα μας και μας δίνει την ώθηση προς τα εμπρός, με την ισχύ που παράγεται στο οικοδόμημα του νέου στρατηγείου της Τράπεζας μας: το τετράγωνο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 28-32 είναι πλέον το νέο σημείο αναφοράς για την πόλη, είναι ο νέος οίκος συναλλαγών των συνεταίρων μας και το Κεντρικό σημείο συντονισμού και εξυπηρέτησης όλων των συναλλασσομένων.

Η Τράπεζά μας μεταστεγάζεται για τη δική σας εξυπηρέτηση και σας περιμένει με ανοιχτές πόρτες, ανοιχτό μυαλό, ανοιχτή καρδιά και συν-κρητική διάθεση στις 4 Ιουνίου 2007.

Γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα πάρει τη θέση μας στην καρδιά σας, σας προσφέρουμε το νέο χώρο μας για να γίνει και δικός σας χώρος, το σπίτι των συναλλαγών σας.

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ